fbpx
Meteen naar de inhoud

Margot van Essen

ademcoach

Na 15 jaar in de mode gewerkt te hebben als freelancer en met het hebben van een jong gezin ervaarde ook ik in 2013 de gevolgen van een stressvol leven. Er gebeurde op dat moment teveel in mijn privéleven  waardoor ik niet meer kon ontspannen en altijd ‘aan’ stond. Ik piekerde veel, genoot niet echt van wat er op dat moment was, had geen energie en ook mijn enthousiasme en plezier was weg. Ik had altijd het idee dat ik nog meer moest gaan doen om van dit gevoel af te komen. Tot ik in aanraking kwam met yoga en ademwerk.

Door yoga begon ik mij bewuster te worden van waar de spanning in mijn lichaam zat en kon ik door middel van de adem daar ontspanning in brengen. Al snel ervaarde ik de voordelen van yoga en ademwerk: beter slapen, minder kort lontje, meer energie en het onthouden van dingen werd ook steeds makkelijker.

Gefascineerd door deze oeroude en effectieve technieken besloot ik de vierjarige yoga opleiding aan de Chidananda Yoga Centre te gaan doen. Waarbij de nadruk niet alleen maar lag op de houdingen correct uitvoeren maar ook op het volledige gebruik van de adem. 

Diep onder de indruk van wat de adem met mij deed ben ik de opleiding tot ademtherapeut gaan doen met als specialisme het systeem helpen te ontspannen zodat het lichaam de ruimte krijgt om het zelfherstellend vermogen  te activeren. 

“Meer energie, beter bij mijzelf blijven, ruimer kunnen ademen en makkelijker kunnen ontspannen” zijn dingen die ik terugkrijg uit mijn lessen en sessies. Dankbaar dat ik anderen kan helpen bij dit proces.